פורסם לראשונה במדור השיווק של ד''ר אסף בקר בירחון אותות של איגוד המפרסמים 1993, בתוספת יחודית לשנת 2010: מאמר זה אולי יוסיף לך ידע ואולי גם יביא לך רווחים משיווק באינטרנט - פרטים בהמשך
איך שיווקו בישראל בתחילת שנות התשעים? מה נשאר אותו דבר ומה השתנה? מה היו השיקולים והרעיונות של טובי המשווקים בארץ שהובילו את רוב הענפים במדיה ובפעילות השטח, והניעו את גלגלי הכלכלה? חשוב לזכור שמדובר בעידן שבו הערוץ המסחרי רק נולד, האינטרנט היה משהו חדש ועתידי, ושיווק באינטרנט עוד לא היה אפילו בגדר חלום. על כל אלה, בסדרה של 100 ראיונות קצרים שקיים אסף בקר עם מנהלי שיווק, מנכ"לים וסמנכ"לים של חברות רבות ממגוון ענפים. הראיונות פורסמו במסגרת המדור של אסף בקר "מן השווקים" בירחון אותות של איגוד המפרסמים. מותר לחייך בנוסטלגיה מול חלק מן המחשבות, אך לא מעט מן הרעיונות לא נס ליחם והם מהווים גם היום חומר מעניין למחשבה ולהפעלה מחודשת. חשיבותם הפוטנציאלית של ראיונות אלה לאנשי ניהול ושיווק, אינה רק המבט הרטרוספקטיבי: יש כאן הזדמנות להיחשף לפעילות שיווקית של מוצרים רבים במגוון ענפים, מזווית שמראה כי שיווק זה שיווק ואין חדש תחת השמש, ובכל זאת, לכולנו יש מה ללמוד מן האחרים שעשו זאת לפנינו.
חלפו כמעט עשרים שנה, והיום השיווק עובר בקצב מדהים לאינטרנט. אומרים שכולם עושים המון כסף באינטרנט, אבל מי זה כולם ואיפה הכסף? זה רק נותן לנו תחושה שאנחנו מפספסים את הרכבת. כך הרגשתי גם אני וכל המאמרים שקראתי רק בלבלו אותי, עד שמצאתי באינטרנט את הספר של הארווי סגל. אחרי כל כך הרבה זמן (וכסף) שבזבזתי על כל מיני מדריכים באינטרנט, בסוף מצאתי את המדריך הכי טוב למתחילים (ולמתקדמים) שלקח אותי צעד אחר צעד אל העולם החדש. יותר מזה, מתוך הכרת נפש המשווקים, הארווי קודם כל מלמד איך להשיג מכירות שיכניסו את הדולרים הראשונים להרמת המוראל, ואחר כך השמיים הם הגבול.
כן, ועוד משהו: את הספר קיבלתי חינם, כולל רשות להעביר אותו חינם לקוראים שלי. אז הנה בבקשה, לרשותכם המדריך שעזר לי ויעזור לכם, אבל עדיין אל תלחצו על הכתובת: קודם תקראו את הראיון, במשבצת למטה מחכה לכם הלינק לספר ולעוד כמה הפתעות.
http://www.supertips.com/ultimate/x/?id=4499
איך מתמודד יצרן קטן בשוק של גדולים? מסתבר שניהול נישה שיווקית מצריך התמודדות עם דילמה לא פשוטה, בין הצורך להתבלט ביחודיות לבין הרצון להיות כמו האחרים. לפני כמה שנים היה ''טעם של מחלבה קטנה'', כקולה של כבשה בין הפרות. הפעם לא גבינות אלא יין: יקבי אליעז - יקב קטן מבנימינה, המחפש את מקומו על המדף בין השמות המוכרים ועומס המותגים. כיצד עושים זאת סטייל בנימינה?
ראיון עם משה קוסטליץ, מנכ''ל יקבי אליעז
''יקב קטן רוצה להיראות על המדף אל מול פני הלקוח, כמו כל אחד מהגדולים. באליעז מנצלים את העובדה שמגוון המותגים מספיק רחב, כך שהלקוח לעיתים אינו מסוגל לשייך מותג מסויים ליצרן מסויים. במצב כזה, לא שם היצרן אלא שם המותג הוא שמשחק ומוביל וכאן מתבטל חלק מן היתרון של הגדולים: בקרב על המדף, לא יצרן מול יצרן אלא מותג מול מותג.
לדוגמא, לדברי קוסטליץ, לקוחות רבים אינם יודעים שלמבדה הוא מוצר של אליעז, ורבים סבורים שיין קיסריה הוא של יקבי כרמל. מצד שני קיים גם הצורך להתבלט, כדי לנצח בקרב המותגים. כאן הגענו לסידרה החדשה של יקבי אליעז - יינות הכפר. ניחוח היחודיות נודף כבר מן השם, שבעצם אומר הכל: משהו כפרי, אינטימי, קרוב. האמינות במיצוב המותג נובעת דווקה מכך שמדובר באמת ביקב קטן הממוקם באזור כפרי. מקור המוצר מן הכפר מומחש בהשתקפות כפולה הן בתווית על הבקבוק והן במודעה המשלבת בצבעים צלולים את הבקבוק בתבנית נוף מולדתו. ויחד עם זאת, על מנת שהיחודיות לא תיצור בדידות, הסיסמא ''יינות הכפר, הרנסס של היין'' באה לקשור את הסידרה החדשה אל יין רנסאנס של אליעז, באופן המנסה לשלב גם התחדשות וגם זיקה אל המוכר והחביב. מעבר לכל זה, גם שמות המותגים ומיצוב המוצרים (בסיוע פרסום זרמון), כמו היצור - מתוצרת יקב קטן בבנימינה.
איך שיווקו בישראל בתחילת שנות התשעים? מה נשאר אותו דבר ומה השתנה? מה היו השיקולים והרעיונות של טובי המשווקים בארץ שהובילו את רוב הענפים במדיה ובפעילות השטח, והניעו את גלגלי הכלכלה? חשוב לזכור שמדובר בעידן שבו הערוץ המסחרי רק נולד, האינטרנט היה משהו חדש ועתידי, ושיווק באינטרנט עוד לא היה אפילו בגדר חלום. על כל אלה, בסדרה של 100 ראיונות קצרים שקיים אסף בקר עם מנהלי שיווק, מנכ"לים וסמנכ"לים של חברות רבות ממגוון ענפים. הראיונות פורסמו במסגרת המדור של אסף בקר "מן השווקים" בירחון אותות של איגוד המפרסמים. מותר לחייך בנוסטלגיה מול חלק מן המחשבות, אך לא מעט מן הרעיונות לא נס ליחם והם מהווים גם היום חומר מעניין למחשבה ולהפעלה מחודשת. חשיבותם הפוטנציאלית של ראיונות אלה לאנשי ניהול ושיווק, אינה רק המבט הרטרוספקטיבי: יש כאן הזדמנות להיחשף לפעילות שיווקית של מוצרים רבים במגוון ענפים, מזווית שמראה כי שיווק זה שיווק ואין חדש תחת השמש, ובכל זאת, לכולנו יש מה ללמוד מן האחרים שעשו זאת לפנינו.
חלפו כמעט עשרים שנה, והיום השיווק עובר בקצב מדהים לאינטרנט. אומרים שכולם עושים המון כסף באינטרנט, אבל מי זה כולם ואיפה הכסף? זה רק נותן לנו תחושה שאנחנו מפספסים את הרכבת. כך הרגשתי גם אני וכל המאמרים שקראתי רק בלבלו אותי, עד שמצאתי באינטרנט את הספר של הארווי סגל. אחרי כל כך הרבה זמן (וכסף) שבזבזתי על כל מיני מדריכים באינטרנט, בסוף מצאתי את המדריך הכי טוב למתחילים (ולמתקדמים) שלקח אותי צעד אחר צעד אל העולם החדש. יותר מזה, מתוך הכרת נפש המשווקים, הארווי קודם כל מלמד איך להשיג מכירות שיכניסו את הדולרים הראשונים להרמת המוראל, ואחר כך השמיים הם הגבול.
כן, ועוד משהו: את הספר קיבלתי חינם, כולל רשות להעביר אותו חינם לקוראים שלי. אז הנה בבקשה, לרשותכם המדריך שעזר לי ויעזור לכם, אבל עדיין אל תלחצו על הכתובת: קודם תקראו את הראיון, במשבצת למטה מחכה לכם הלינק לספר ולעוד כמה הפתעות.
http://www.supertips.com/ultimate/x/?id=4499
איך מתמודד יצרן קטן בשוק של גדולים? מסתבר שניהול נישה שיווקית מצריך התמודדות עם דילמה לא פשוטה, בין הצורך להתבלט ביחודיות לבין הרצון להיות כמו האחרים. לפני כמה שנים היה ''טעם של מחלבה קטנה'', כקולה של כבשה בין הפרות. הפעם לא גבינות אלא יין: יקבי אליעז - יקב קטן מבנימינה, המחפש את מקומו על המדף בין השמות המוכרים ועומס המותגים. כיצד עושים זאת סטייל בנימינה?
ראיון עם משה קוסטליץ, מנכ''ל יקבי אליעז
''יקב קטן רוצה להיראות על המדף אל מול פני הלקוח, כמו כל אחד מהגדולים. באליעז מנצלים את העובדה שמגוון המותגים מספיק רחב, כך שהלקוח לעיתים אינו מסוגל לשייך מותג מסויים ליצרן מסויים. במצב כזה, לא שם היצרן אלא שם המותג הוא שמשחק ומוביל וכאן מתבטל חלק מן היתרון של הגדולים: בקרב על המדף, לא יצרן מול יצרן אלא מותג מול מותג.
לדוגמא, לדברי קוסטליץ, לקוחות רבים אינם יודעים שלמבדה הוא מוצר של אליעז, ורבים סבורים שיין קיסריה הוא של יקבי כרמל. מצד שני קיים גם הצורך להתבלט, כדי לנצח בקרב המותגים. כאן הגענו לסידרה החדשה של יקבי אליעז - יינות הכפר. ניחוח היחודיות נודף כבר מן השם, שבעצם אומר הכל: משהו כפרי, אינטימי, קרוב. האמינות במיצוב המותג נובעת דווקה מכך שמדובר באמת ביקב קטן הממוקם באזור כפרי. מקור המוצר מן הכפר מומחש בהשתקפות כפולה הן בתווית על הבקבוק והן במודעה המשלבת בצבעים צלולים את הבקבוק בתבנית נוף מולדתו. ויחד עם זאת, על מנת שהיחודיות לא תיצור בדידות, הסיסמא ''יינות הכפר, הרנסס של היין'' באה לקשור את הסידרה החדשה אל יין רנסאנס של אליעז, באופן המנסה לשלב גם התחדשות וגם זיקה אל המוכר והחביב. מעבר לכל זה, גם שמות המותגים ומיצוב המוצרים (בסיוע פרסום זרמון), כמו היצור - מתוצרת יקב קטן בבנימינה.
שיווק המכשיר למניעת הזעה בכפות הידיים והרגליים https://www.nosweat.co.il/
הטיפול היעיל להפסקת זיעה בידיים וברגליים ללא כאבים וללא תופעות לוואי.
הטיפול היעיל להפסקת זיעה בידיים וברגליים ללא כאבים וללא תופעות לוואי.